×

LOCATIONS

1Head Office & Central Warehoues

Tirana - Durrës Highway, 8-th km, Tirana, Albania Tel: +355 4 240 6633
Fax: +355 4 240 6634

2Shop Tirana

Myslym Shyri Str, Tower III, Tirana Tel: +355 4 223 2721
Fax: +355 4 223 2722

3Vlora

28 Nëntori District, Deneko Tower, Vlora, Albania Tel: +355 33 40 2307
Fax: +355 33 40 2307

4Kosova

Pristina-Mitrovica Highway, 3-rd km, Shkabaj,
Pristina, Kosova ‎+381 387 53056

5Shop 2 Tirana
         Air Conditioning

Zhan D'Ark Blv, near the Ministry of Foreign Affairs, Tirana, Albania Tel: +355 4 237 1961
Fax: +355 4 237 1961

TEMPLE SHOWROOM HOURS

Monday - Friday
8:00AM - 6:00PM
Saturday
8:00AM - 5:00PM

Pompa e Ngrohjes Q-TON

ESA30EH2-25

Uji i ngrohtë me energji natyrale pa kosto!

Q-ton është një sistem pompë nxehtësie me ftohës natyral CO2 për t'u përdorur për prodhimin e ujit të ngrohtë për shtëpi, në aplikime rezidenciale, tregtare, industriale dhe turistike.

Q-ton është në gjendje të prodhojë ujë të nxehtë deri në 90°C në prani të temperaturës së jashtme -25°C. Askush më parë nuk kishte arritur të bënte kaq shumë! Për të marrë këtë rezultat, kompresori i ri me dy faza është projektuar dhe prodhuar nga Mitsubishi Heavy Industries.

Sistemi i pompës së nxehtësisë CO2 Q-ton ka një fuqi termike prej 30 kW – të cilën ia del mbanë ta mbajë konstante edhe me temperaturën e jashtme prej -7°, duke lejuar kështu në mënyrë efektive sasinë e ujit të nxehtë të furnizuar gjatë gjithë periudhës së vitit. Q-ton mund të prodhojë rreth 750 litra ujë të nxehtë, të përzier në 45°C, për çdo orë pune. Mund të instalohet gjithashtu në kombinim modular deri në 16 njësi, duke lejuar kështu arritjen e një kapaciteti prodhimi prej 480 kW (12,000 litra ujë të nxehtë në orë).

Sistemi i pompës së nxehtësisë CO2 mund të instalohet lehtësisht, duke plotësuar nevojat e ndërtesës së vogël, si dhe të banjës së madhe, me një sistem kontrolli të lehtë dhe intuitiv të panelit me prekje.

Q-ton realizon një kursim energjie më të lartë se çdo sistem tjetër djegieje në gjendje të sigurojë të njëjtën temperaturë përdorimi prej 90°C. Mund të kombinohet me sisteme djegieje konvencionale pa probleme të veçanta inxhinierike të impiantit, duke u vendosur jashtë stacionit termik.

Për më tepër, sistemi i pompës së nxehtësisë CO2 Q-ton është sistemi ideal në industrinë e ndërtimit, në gjendje të përmbushë përshkrimet e kërkuara nga Dekreti i ri Legjislativ g.s. n. 28, datë 3 Mars 2011. Në fakt, ky Dekret imponon një prodhim prej 50% të ujit të ngrohtë nga energjia e rinovueshme, për marrjen e lejeve të ndërtimit për ndërtesat e reja.


 

KOMPRESORI GSR ME DY STADE

Q-ton përdor kompresorin GSR me dy stade "Rotary and Scroll" (Rrotullues dhe i Lëvizshëm) për të arritur performanca tepër të larta në nivelet e ulta të temperaturës së jashtme.

Konfigurimi i dy stadeve ka avantazhin e garantimit të efiçencës së lartë të kompresimit.

Për më tepër, vendosja e ftohësit në ndarjen e presionit të mesëm midis dy stadeve të kompresimit lejon një qarkullim më lartë të ftohësit në ftohësin e gazit, duke rritur ndjeshëm fuqinë e ngrohjes.


 

Paneli LCD me prekje (touch screen) për komandim në distancë

Kontrolleri LCD përmes panelit të tij realizon kontrollim dhe përshtatje precize të sistemit për të arritur kursime të mëdha energjie. Për të përmirësuar performancën e kursimit të energjisë në sistemin e pompës së ngrohjes ajër/ujë me ftohës CO2 për ambientet komerciale dhe turistike është i nevojshëm kontrolli i gjeneratorit të nxehtësisë për të harmonizuar funksionimin e depozitës termike në përputhje me kërkesat për ujë të ngrohtë.

Telekomanda është e pajisur me një kohëmatës javor, të arritjes së pikut, me një funksion të kontrollit të temperaturës së ujit të ngrohtë të grumbulluar dhe me një manual përdorimi brenda ekranit.

Mjafton një telekomandë e vetme për të menaxhuar njësi me fuqi termike 30 kW si dhe 16 njësi të bashkuara (me një fuqi totale prej 480 kW).

Shikoni videon se si funksionon pompa e nxehtësisë Q-ton

Pompa e nxehtësisë Q-ton përmes avulluesit (shkëmbyesi i nxehtësisë së ajrit / gazit) nxjerr energji termike të rinovueshme që gjendet në një atmosferë me temperaturë të ulët. Një energji e tillë, falë veprimit të kompresorit me dy faza, mund të shitet në temperaturë të lartë të ujit sanitar për t'u ngrohur nga ftohësi me gaz (këmbyes nxehtësie me gaz/ujë). Pompa e nxehtësisë merr ujë të ftohtë të ftohtë nga 5 ° C deri në 25 ° C dhe prodhon ujë të nxehtë nga 60 ° C deri në 90 ° C.

Kursime deri në 50% në kostot e
ujit të ngrohtë

6 herë më efikas se një ngrohës me naftë, 50% më pak emetime

Prodhon ujë të ngrohtë deri në 90°C në një temperaturë të jashtme prej -25°C

Të dhënat teknike

Type ESA30E-25
Power Supply 380~410V/3Ph/50Hz
Power in spring and autumn
Outside temperature 16° Cbs / 12° CBU

Incoming water 10°C, output water at 60°C
Thermal Power (kw)
Electrical power consumption (kW)
COP (W/W)
30
6,4
4,7
Power in winter
Outside temperature 7° Cbs / 6° CBU

Incoming water 5°C, output water at 60°C
Thermal Power (kw)
Electrical power consumption (kW)
COP (W/W)
30
7,0
4,3
Energy efficiency 114%
Energy Class A
Compressor type Double stage Rotary/Scroll - DC Inverter
Refrigerant (type/kg) R744(CO2)/8,5
Fan axial x 2
15.600 m3/h
Circulator electronic
5m @ 17 liter/min
Noise Level 58 dB(A)
Operating Temperature External Air (°C)
Inlet Water (°C)
Outlet Water (°C)
-25 ~ +43
+5 ~ +63
+60 ~ +90
Dimensions (H x W x D) mm 1690 x 1350 x 720
Net Weight (kg) 375
TOP