×

LOCATIONS

1Head Office & Central Warehoues

Tirana - Durrës Highway, 8-th km, Tirana, Albania Tel: +355 4 240 6633
Fax: +355 4 240 6634

2Shop Tirana

Myslym Shyri Str, Tower III, Tirana Tel: +355 4 223 2721
Fax: +355 4 223 2722

3Vlora

28 Nëntori District, Deneko Tower, Vlora, Albania Tel: +355 33 40 2307
Fax: +355 33 40 2307

4Kosova

Pristina-Mitrovica Highway, 3-rd km, Shkabaj,
Pristina, Kosova ‎+381 387 53056

5Shop 2 Tirana
         Air Conditioning

Zhan D'Ark Blv, near the Ministry of Foreign Affairs, Tirana, Albania Tel: +355 4 237 1961
Fax: +355 4 237 1961

TEMPLE SHOWROOM HOURS

Monday - Friday
8:00AM - 6:00PM
Saturday
8:00AM - 5:00PM

Hydrolution të gjitha në një

Pompë nxehtësie ajër-ujë

Falë integrimit të ngrohësve të ujit, ngrohësve me zhytje, pompave të qarkullimit dhe sistemeve të kondicionimit brenda njësisë së brendshme, rangu i Hydrolution është një nga opsionet më të sigurt, më ekonomik dhe me kujdes të veçantë për mjedisin në ditët e sotme.

Energjia e ngrohjes gjenerohet nga ajri i jashtëm përmes një njësie të jashtme, dhe transferohet tek njësia e brendshme përmes qarkullimit antipiretik brenda një sistemi me tuba të mbyllur. Kjo gjë eleminon nevojën për vrima dhe mbështjellësa në tokë për sistemet tradicionale. Shkëmbyesi i nxehtësisë në njësinë e brendshme përdor gaz antipiretik të ngrohtë për të ngrohur ujin e mbledhur në akumulator.

Përfitimet që ofrohen nga Hydrolution përfshijnë:

  • Shpenzime vjetore operimi optimale, falë kompresorit inverter
  • Dizajn i integruar dhe kompakt (600 x 650 mm)
  • Temperaturë maksimale deri në 65ºC
  • Mundësi lidhje me burime të jashtme ngrohje
  • Pjesa kulluese e ngrohësit parandalon ngrirjet dhe mbron shkëmbyesin e nxehtësisë
  • Presioni i furnizuesit të ujit qëndron stabël tek të gjithë dyshemete
  • Opsioni "Silent" redukton nivelin e zhurmave prej njësisë së jashtme

 

rikuperon nxehtësinë prej njësisë së jashtme (burim nxehtësie) nga gazi antipiretik, dhe rrit temperaturën e tij përmes procesit të ngeshjes.

Në modalitetin e ftohjes, procesi është i kundërt: gazi antipiretik rikuperon energjinë e ngrohtë prej ujit dhe e transferon atë drejt njësisë së jashtme, në përputhje me principet e pompës së ngrohjes.
Falë prezencës së një sensori temperature, njësia e brendshme përcakton nqs njësia e jashtme do të jetë në gjendje pune. Në rast të një kërkes për shtim të energjisë së ngrohjes, ngrohësi ndihmës i zhytjes ose çdo gjenerator tjetër ngrohës i lidhur në sistem, mund të startojë operimin e punës.


i ngjeshur në një temperaturë të lartë, përcillet në drejtim të njësisë së brendshme.


Në modalitetin e ftohjes, procesi është i kundërt: gazi antipiretik rikuperon energjinë e ngrohtë prej ujit dhe e transferon atë drejt njësisë së jashtme, në përputhje me principet e pompës së ngrohjes..

Falë prezencës së një sensori temperature, njësia e brendshme përcakton nqs njësia e jashtme do të jetë në gjendje pune. Në rast të një kërkes për shtim të energjisë së ngrohjes, ngrohësi ndihmës i zhytjes ose çdo gjenerator tjetër ngrohës i lidhur në sistem, mund të startojë operimin e punës.

kryen transferimin e energjisë së ngrohtë në ujë, i cili më pas e shpërndan atë në sistem.


Në modalitetin e ftohjes, procesi është i kundërt: gazi antipiretik rikuperon energjinë e ngrohtë prej ujit dhe e transferon atë drejt njësisë së jashtme, në përputhje me principet e pompës së ngrohjes.

Falë prezencës së një sensori temperature, njësia e brendshme përcakton nqs njësia e jashtme do të jetë në gjendje pune. Në rast të një kërkes për shtim të energjisë së ngrohjes, ngrohësi ndihmës i zhytjes ose çdo gjenerator tjetër ngrohës i lidhur në sistem, mund të startojë operimin e punës.

Ngrohje, ftohje, ujë i ngrohtë sanitar

Pompa e ngrohjes për një shoqëri dhe ekonomi me profile të ulta emetimi

Pompa e ngrohjes MHI ajër / ujë është një sistem revolucionar i rikuperimit të energjisë i cili përdor ngrohtësinë e ajrit si një burim të rinovueshëm. Në krahasim me bolierë tradiconalë të cilët prodhojnë energji prej djegieve, i cili në fund të fundit është një proces që shkakton emetime të fuqishme të CO2.

Pompa e ngrohjes MHI ajër / ujë, për shkak të kursimeve të energjisë që karakterizon të gjithë procesin operativ, konsumon vetëm një pjesë të vogël të energjisë që rrjedh në ambientin e banimit. Kjo bën të mundur reduktimin e emetimit total të CO2 brenda ambientit.

Njësitë e brendshme janë të integruara përsosmërisht në një impiant kondicionimi të cilat kërkojnë edhe përfshirjen e:

  • Paneleve diellore
  • Kaldajave me naftë
  • Sobave me pelet

 

Të dhënat teknike

Type 8 kW 11 kW 16 kW
Indoor Unit HMA 100V1 HMA 100V1 HMS 140VA1
Storage Tank Integrated in the internal hydronic module Integrated in the internal hydronic module HT30 (only for heating) - MT300 & MT500 (heating and domestic water)
Outdoor Unit FDCW 71VNX-A FDCW 100VNX-A FDCW 140VNX-A
External power supply unit 1-230V 50Hz
Nominal Power on heating (kW) A7/W35 8,3 (2,0 ~ 8,3) 9,2 (3,5 ~ 10,0) 16,0 (4,2 ~ 16,0)
Nominal Power on heating (kW) A-7/W35 7,3 8,0 12,3
Nominal Power on heating (kW) A7/W45 8,0 (3,0 ~ 8,0) 9,0 (3,5 ~ 11,0) 16,0 (5,8 ~ 16,0)
Power Consumption on heating (kW) A7/W35 2,03 2,15 3,81
Power Consumption on heating (kW) A-7/W35 2,81 2,84 4,71
Power Consumption on heating (kW) A7/W45 2,40 2,62 4,83
COP (W/W) A7/W35 4,08 4,28 4,20
COP (W/W) A-7/W35 2,60 2,82 2,61
COP (W/W) A7/W45 3,33 3,44 3,31
SCOP (W/W) W35 3,78 4,18 4,20
Average climate 151% 167% 168%
Energy efficiency class on heating A++ A++ A++
SCOP (W/W) W55 3,03 3,20 3,38
Average climate 121% 128% 135%
Energy efficiency class on heating A+ A++ A++
Energy efficiency class ACS A A A
Nominal Power on cooling (kW) A35/W18 10,7 (2,7 ~ 10,7) 11,0 (3,3 ~ 12,0) 16,5 (5,2 ~ 16,5)
Nominal Power on cooling (kW) A35/W7 7,1 (2,0 ~ 7,1) 8,0 (3,0 ~ 9,0) 11,8 (3,1 ~ 11,8)
Power Consumption on cooling (kW) A35/W18 3,19 3,04 4,36
Operating Limit (environment temp.) on heating -20 ~ +43°C
Operating Limit (environment temp.) on cooling 15 ~ +43°C
Operating Limit (water temp.) on heating 25 ~ +58°C
Operating Limit (water temp.) on cooling 7 ~ +25°C
Domestic hot water producibility (12 liter/min) 270 270 see separate tanks
Domestic hot water producibility (16 liter/min) 200 200 see separate tanks
Max. tubes distance (m) 30

Indoor & Outdoor Unit

Unit 8 kW 11 kW 16 kW
Indoor Unit
Height (mm) 1760 (+20÷50 adjustable feet) 1004
Width (mm) 600 511
Length (mm) 650 360
Auxiliary Electric Resistance A total of 9 kW (3 levels of intervention: 2-6-9 kW) 1-230V 50Hz / 3-400V 50Hz See separate tanks
Tank Storage Volume (liter) 270 ±5% See separate tanks
Hot Water Coil Volume (liter) 14 See separate tanks
Heat Exchanger ALFA LAVAL - brazed stainless steel plate AISI 316
Volume of the expansion vessel (liter) - 18
Pump Inverter (Type - liter/h) WILO/Yonos PARA 7.0 PWM - 1600 WILO/Yonos PARA 7.5 PWM - 2200
Noise Level db(A) 35 35 35
Size of the cooling system pipes (mm) 22 (DN20) 28 (DN25)
Size of the hot water pipes (mm) 22 (DN20) See separate tanks
Outdoor Unit
Height (mm) 750 845 1300
Width (mm) 880 970 970
Length (mm) 340 370
Weight (kg) 60 74 105
Noise Level db(A) 55 58  
Treated Air m3/h 3000 43800 6000
Compressor (Type) Twin Rotary DC Inverter
Expansion Valve EEV (electronic)
Refrigerant Volume (R410A) kg(m) 2,55 (15) 2,9 (15) 4,0 (15)

Tanks Data Sheet

Type HT30 MT300 MT500
  Heating only Heating & Domestic Water
Supply 1-230V / 3-400V 50Hz
Volume (liter) 30 300 500
Hot Water Coil Volume (liter) - 14 21
Hot Water Producibility (12 liters/min) - 320 950
Hot Water Producibility (16 liters/min) - 230 550
Height (mm) 360 1880 1695
Width (mm) 593 600 760
Length (mm) 360 600 876
Weight (kg) 23 110 131
Cooling System's pipes diameter (mm) 28 (DN25)
Hot Water's pipes diameter (mm) - 28 (DN25)
Auxiliary Electric Resistance A total of 9 kW (3 levels of intervention: 2-6-9 kW)

General Product Data Sheet


Download as PDF

Indoor & Outdoor Units


Download as PDF

Tanks Data Sheet


Download as PDF

TOP